logo
0
0 €
Zdieľať

Od Závodného Adrenalínu k Mentorstvu: Cesta Kristiána Porubana s Origosom za rok 2023

Prvoročná spolupráca Kristiána Porubana, bývalého downhillového a endurového profi jazdca s firmou Origos, sa v roku 2023 niesla v samých pozitívach. V tomto blogusa dozviete o jeho skúsenosti s testovaním bicykla Sunn Shamann TR S2 a o prechode od závodného jazdenia k trénovaniu mladých talentov v cross country.

Od Závodného Adrenalínu k Mentorstvu: Cesta Kristiána Porubana s Origosom za rok 2023

Rok 2023 predstavuje zlomový okamih v mojej kariére, keďže som započal svoju prvoročnú spoluprácu s renomovanou firmou Origos. Aj keď som bývalý profesionálny downhillový a endurový jazdec, moje skúsenosti počas tohto roku nabrali nový rozmer, ktorý som mohol preniesť aj do sveta trailovej cyklistiky.

Testovanie SUNN Shamann TR S2

Origos mi poskytol príležitosť otestovať trailový bicykel značky SUNN, konkrétne model Shamann TR S2. Tento bicykel sa ukázal ako naozaj ideálny, čo sa týka mojich súčasných potrieb a ambícií. Jazdenie na novom SUNN bicykli mi umožnilo znovuobjaviť svoju vášeň pre cyklistiku a prinieslo mi to nové perspektívy.

Zdieľanie Skúseností s Mladými Jazdcami

Moja súčasná rola už nie je len o súťažení, ale aj o odovzdávaní hodnotných skúseností mladším jazdcom. Mal som tú česť  započať spoluprácu s Českou reprezentáciou v kategóriách Cross Country U15/U17, kde pôsobím ako tréner zjazdovej techniky. Za rok sme s tímom stihli zorganizovať dve sústredenia pod mojim vedením, ktoré poskytli mladým talentom vynikajúce príležitosti na zlepšenie ich schopností.

 

Kristián Poruban spolu s členmi Bikeproracing team po úspešnom tréningovom dni.

Sústredenia na Známych Miestach

Prvé sústredenie sa uskutočnilo v Novém Městě na Moravě, kde sme trénovali na svetoznámej Cross Country trati. Druhé sústredenie prebehlo v Koutech nad Desnou, v známom bike parku, kde sa konajú preteky českej enduro série a downhillového pohára. Tieto lokality mi ponúkli skvelé prostredie na rozvoj mojich mladých zverencov.

 

Tréningy v Bikeparku Kálnica

Ako rodený Trenčan som tiež trénoval v bikeparku Kálnica, kde som mal príležitosť pracovať s Moravským tímom Bikeproracing. Tieto tréningy poskytli cenné príležitosti nie len pre mňa, ale aj pre tím, ktorého členovia sa skutočne zdokonalili aj na technicky náročných tratiach.

 

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

 

Jazdenie na SUNN Bicykli a Podpora od Origosu

Moje používanie SUNN bicykla bolo zamerané hlavne na tréningové účely. Okrem toho som pravidelne trénoval aj sám seba a to hlavne v lesoparku Brezina, kde sú naozaj krásne traily vybudované miestnym združením Divo. Vďaka podpore Origosu som mal možnosť nielen jazdiť na kvalitnom bicykli, ale aj byť vybavený špičkovým oblečením a doplnkami, čo je pre mňa veľkým prínosom.

 

Plány na Budúcu Sezónu

Pre nadchádzajúcu sezónu mením bicykel za nový, tentokrát sa teším na jazdenie na bicykli Sunn KERN S1, ktorý by mal byť v mnohých aspektoch inovatívny. Aj keď mi Shamann TR S2 celkovo vyhovoval tak očakávam, že tento nový model ešte viac podporí môj rozvoj a Ďalej prehĺbi spoluprácu s Origosom.

 

Testovanie nových modelov

Kristiána v Origose vďaka jeho bohatým skúsenostiam s viacerými cyklistickými disciplínami využívame aj ako testera našich najnovších modelov bicyklov, napríklad nového modelu BMIX od značky SUNN, ideálneho na pump track. Podľa jeho slov na lepšom bajku v pump tracku ešte nejazdil. 

 

Záver

Spolupráca s Origos pre mňa bola nielen o testovaní nového vybavenia, ale aj o rozširovaní mojich horizontov ako trénera a mentora. Celkovo spoluprácu hodnotím veľmi pozitívne, som vďačný za príležitosti a obzory, ktoré mi otvorila a teším sa na všetko, čo nám táto spolupráca prinesie aj do budúcna.

martin.stuchlik@origos.eu

Prihláste sa na odber nášho newslettera

Už nikdy nezmeškajte novinky zo sveta Origos.